HTML

HTML doboz

A legjobb PTC oldalak Pénzkeresés az Interneten

Friss topikok

Archívum

PayPal regisztráció

2013.04.10. 19:43 penzt

A regisztráció lépései

A kereskedés megkezdéséhez regisztrálnunk kell egy PayPal hozzáférést és megadnunk egy bankkártyaszámot, amin keresztül a pénzforgalom zajlani fog. Üzletünket elsősorban az e-mail cím fogja azonosítani, ezért már most tanácsos egy jól csengő postafiókot létrehoznunk. Lehet például webshop@cegnev.hu

Navigáljunk a PayPal oldalára és kattintsunk a Sign Up linkre (a lap legtetején). Itt meg kell adnunk:

országunkat (Hungary),
a felület nyelvét (maradhat angol)
és a hozzáférés fajtáját (Premier Account – ha saját nevünkön szeretnénk a kereskedést folytatni, vagy Business Account ha céges formában működik leendő áruházunk).
A formanyomtatvány kitöltése után egy kihagyható lépés következik: egy kártya adatainak megadása. Ezt előbb-utóbb úgy is el kell végeznünk, úgyhogy javaslom tegyük is meg. A pénzforgalom ezen a kártyaszámon (tehát nem bankszámlaszámon) fog történni. Később kicserélhetjük ezt a kártyát (például, ha a mostani lejár), sőt hozzáadhatunk több kártyát is a fiókunkhoz, tehát a mostani kártya nincs bebetonozva.

A kártya megadása után az Expanded Use programba való belépés következik, azaz a kártya ellenőrzése (verification). Erre akkor van szükség, ha havonta több, mint 21 000 forintot mozgatnánk a PayPal számlánkon. Az ellenőrzés egyszeri költsége 400 forint (ezt a kártyára terheli, így győződik meg róla, hogy az valóban létezik és működik). A 400 forintot ugyanakkor jóváírja a PayPal egyenlegen. (Elvileg jóváírja, bár nekem úgy tűnt ez nem minden ország esetén történik meg, tehát tekintsük ezt a 400 forintot költségnek).

Ha ezzel megvagyunk létrejött a PayPal hozzáférésünk. A kereskedés megkezdése előtt hátra van még néhány fontos lépés, de most lássuk a minket fogadó felületet legfontosabb elemeit:

A PayPal felhasználói felülete
A jobb oldalon látható To Do List tartalmazza aktuális teendőinket. Ezt jó folyamatosan figyelni a regisztráció és a használat során. Ha kifelejtettünk egy lépést, vagy van valami feladatunk, például beleegyezés egy beérkező fizetés elfogadásához az itt mind megjelenik. Ha teljesítettük a feladatot, az eltűnik a listából.

A Profile fülön (fent) találjuk majd PayPal fiókunk beállításait (cserélhetjük kártyáinkat, állíthatjuk be az elfogadott pénznemeket és így tovább).

A regisztráció véglegesítése

A megszokott webes gyakorlatnak megfelelően a PayPal is küld egy ellenőrző levelet e-mail címünkre. Ennek témája Activate Your PayPal Account! lesz. A levélben találhatunk egy linket, aminek megnyitásával megtörténik az aktiválás. Amíg ezt nem végeztük el addig To Do listában is látszik a teendő: Confirm email.

Ha számlatörténetünkben megjelenik a 400 forintos Expanded Use költség (adjunk neki 2-3 nap átfutási időt), az összeg melletti közlemény mezőben találjuk a négyszámjegyű Expanded Use számot. Ennek birtokában nyissuk meg a To Do lista Finish Expanded Use Enrollment teendőjét és írjuk be a kapott számot. Az Overview fülön a Status: Hungarian – Verified szöveg jelzi, hogy az ellenőrzés sikeresen lezajlott.

Ha mindezt megtettük, a To Do lista üres, fiókunk kész a használatra.

A PayPal fiók beállításai

A beállításokat a Profile menüpontra kattintva érhetjük el. Az általános dolgokra, (mint e-mail cím és más regisztrációs adatok módosítása, új bankkártya, cseréje) itt nem térnék ki részletesen.

Account Information / Notification

General Notifications – Reklámok a PayPal szolgáltatásairól (e-mailben).
Payment Notifications – Értesítés pénzmozgás esetén. (Tanácsos bekapcsolni).
Information Sharing – Bizonyos információk kiadása harmadik félnek. (Ijesztő dolog, de hasznos lehet, ha e-bayen kereskedünk).
Selling Preferences

Shipping Calculations – A PayPal is kiszámíthatja az egyes rendelésekhez tartozó postaköltséget. Az egyetlen probléma, hogy a módszer elég életszerűtlen, és többek között nem veszi figyelembe a célországot sem. A kiszámítás a rendelés összege alapján történik. Megadhatunk sávosan összegeket vagy százalékokat a rendelés teljes összegének függvényében.
Click here to allow transaction-based shipping values … – Ha saját áruház (kosár) működik weboldalunkon és mi szeretnénk kiszámolni a költségeket. Ilyenkor a többi adattal együtt ezt is fel kell küldenünk amikor a vásárlót az utolsó lépésben átirányítjuk a PayPal felületére. Ilyenkor a saját webáruházunkat fel kell készíteni postaköltség számításra is.
Payment Receiving Preferences – Itt találjuk a legfontosabb beállításokat:
Block payments sent to me in a currency I do not hold – Mit tegyen a PayPal, ha nem forint alapú számláról érkezik a pénz? Mivel valószínűleg nem Magyarország lesz a célországunk, ezért a legtöbb esetben ez lesz a helyzet:
Yes – Blokkolás bekapcsolva. Csak forintban érkezhetnek be összegek. (Nemzetközi kereskedés esetén nem tanácsos).
No, accept them and convert them to Hungarian Forint – Minden beérkezett összeget a PayPal árfolyamán az elsődleges valutanemre (azaz Forintra) vált. A legfrissebb tapasztalatok szerint a PayPal elég nagy kockázatúnak tekinti a forintot, ezért igen csak drága nála az átváltás. A saját bankunk (deviza) árfolyamaival általában jobban járunk.
Ask Me (Alapbeállítás) – Kapunk egy email értesítést, majd a PayPal felületen eldönthetjük, hogy mit teszünk az összeggel. Létrehozunk egy egyenleget az illető devizanemben (tanácsos legalább EUR és USD egyenlegeket is tartani a Forint mellett), vagy az adott valutanemet mindig forintra válthatjuk.
Itt fontos megjegyezni, hogy EU-n belüli tranzakcióknál (Euro hasznlata esetén) a tranzakciós díj 0.5%-kal alacsonyabb az általánosnál (ahogy Forint alapú fizetésnél is). Bővebben a nemzetközi és a forint-forint díjtáblában.
Display “Add Instructions to Seller” text input field – Fizetéskor megjelenjen-e egy szövegdoboz, ahol a vásárló extra információkat adhat meg. Akkor célszerű engedélyezni, ha van aki el is olvassa. Ha letölthető (szoftver, zene, film) termékeket árulunk, általában a rendszer automatizált, és nem megy végig rajta ügyintéző, aki elolvashatná. Ilyenkor csak problémákat okozhat, ha a vásárló azt hiszi, elértek hozzánk az ide írt információk.
The Credit Card Statement Name… – Ez a név fog megjelenni a kártyás tranzakciók (vásárlások) megjegyzés rovatában (a cégünk neve). Azaz a vásárolók ezt fogják látni a számlatörténetben. (Alapértelmezésben az e-mail cím @ előtti része).
Instant Payment Notification Preferences – Az IPN segítségével kapcsolhatjuk össze saját áruházunkat a PayPal rendszerével. Itt megadhatjuk egy aktív oldal (szkript) elérését a szerverünkön, aminek a PayPal elküldi a tranzakció részleteit a fizetés megtörténte után. (A technikáról bővebben a folytatásban).
Customer Service Message – Ezt az üzenetet a rendelés után megkapja a vásárló. Lehet benne információ a rendelések átlagos átfutási idejéről, telefonszám, ahol érdeklődhetnek a rendelés állapotáról stb…
Website Payment Preferences – Beállíthatunk egy oldalt (URL-t), ahova a sikeres fizetés után a PayPal “átdobja” a vásárlókat. Egyértelműen tartalmaznia kell, hogy a fizetés megtörtént, a tranzakció befejeződött és, hogy a vásárló minden részletet megkap e-mailben. Ha nem adunk meg ilyen címet, az alapértelmezett (angol) üzenet jelenik meg, a PayPal oldalán.
Custom Payment Pages – Lehetőségünk van a PayPal fizetési oldalát saját oldalunkhoz hangolni (színek, fejléc). Ehhez adjunk hozzá egy új stílust az “Add” gombbal, majd ha kész válasszuk ki alapértelmezett stílusnak (stílus kijelölése, majd “Make Primary”).
Page Style Name – nevezzük el a stílust (például cégünk neve).
Header Image URL – a fejlécnek használt 750×90 pixel méretű kép elérése. – A képet a saját weblap mellé kell feltölteni, és itt csak a webcímet (URL) megadni. A kép közvetlenül nem tölthető fel a PayPal felületre.
A színeket nem üdvös állítani. A legtöbb, amit elérhetünk, hogy hamis PayPal oldalnak nézik a vásárlók az így “testreszabott” oldalt, és nem fogják megadni rajta adataikat.

Szólj hozzá!

Címkék: PayPal PayPal fiók PayPal regisztráció PayPal fizetés Instant Payment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobb-ptc-oldalak.blog.hu/api/trackback/id/tr875215681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása